Sagene Bryggeri tar klimaansvar og blir det første bryggeriet i Norge som kompenserer for alle sine klimagassutslipp

Sagene Bryggeri har satt seg som mål å redusere sine klimagassutslipp med 30 % innen 2025 og vil investere i bærekraftige prosjekter for å klimakompensere.

Sagene Bryggeri ønsker å være en bærekraftig virksomhet og vi har besluttet å fokusere på klima.

– Vi har gjennomgått hele vår verdikjede og har satt oss et ambisiøst mål. For å nå dette vil vi blant annet kartlegge alle leverandører og emballasjeløsninger for å finne produkter med minst mulig klimapåvirkning. Vi jobber nå med å finne gode løsninger slik at vi kan energi-effektivisere bedre.

Ved hjelp av Cemasys er det gjennomført en omfattende analyse hvor målet var å finne konkrete tiltak som vil minimere bryggeriets klimabelastning.

– Vi har sett på alle områder av vår virksomhet og kartlagt hvor vi kan gjøre endringer for å redusere utslippene. Fremover vil vi ha en bevist innkjøpspolicy der vi til enhver tid søker å finne de beste og mest klimavennlige alternativene, sier Johannessen.

Mikrobryggeriet har allerede gjennomført flere tiltak for å redusere miljøpåvirkningen og vil heve innsatsen i tiden frem mot 2025. Blant tiltakene som er gjennomført er varmegjenvinning i produksjonen – et tiltak som sparer masse energi, vi nyttiggjør produksjonsavfallet vårt til dyrefôr og vi har gått over fra tørr til våt gjær.

I takt med å redusere utslippene vil Sagene Bryggeri kompensere for sine utslipp ved å kjøpe klimakvoter fra klimareduserende prosjekter i utviklingsland. Disse vil være godkjente av FN eller Gold Standard®. 

…les mer om du ønsker… 

.

LIKTE DU DENNE ARTIKKELEN?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest