Sagene Bryggeri tar klimaansvar

Sagene Bryggeri tar klimaansvar og blir det første bryggeriet i Norge som kompenserer for alle sine klimagassutslipp

Sagene Bryggeri har satt seg som mål å redusere sine klimagassutslipp med 30 % innen 2025 og vil investere i bærekraftige prosjekter for å klimakompensere.

Sagene Bryggeri ønsker å være en bærekraftig virksomhet og vi har besluttet å fokusere på klima.

-Vi har gjennomgått hele vår verdikjede og har satt oss et ambisiøst mål. For å nå dette vil vi blant annet kartlegge alle leverandører og emballasjeløsninger for å finne produkter med minst mulig klimapåvirkning. Vi jobber nå med å finne gode løsninger slik at vi kan energi-effektivisere bedre.

Vår bryggeribil, som i dag drives på fossilt brennstoff, skal erstattes med el-bil, sier Knut Johannessen, daglig leder i Sagene Bryggeri.

Ved hjelp av Cemasys er det gjennomført en omfattende analyse hvor målet var å finne konkrete tiltak som vil minimere bryggeriets klimabelastning.

– Vi har sett på alle områder av vår virksomhet og kartlagt hvor vi kan gjøre endringer for å redusere utslippene.  Fremover vil vi ha en bevist innkjøpspolicy der vi til enhver tid søker å finne de beste og mest klimavennlige alternativene, sier Johannessen.

Mikrobryggeriet har allerede gjennomført flere tiltak for å redusere miljøpåvirkningen og vil heve innsatsen i tiden frem mot 2025. Blant tiltakene som er gjennomført er varmegjenvinning i produksjonen – et tiltak som sparer masse energi, vi nyttiggjør produksjonsavfallet vårt til dyrefôr og vi har gått over fra tørr til våt gjær.

I takt med å redusere utslippene vil Sagene Bryggeri kompensere for sine utslipp ved å kjøpe klimakvoter fra klimareduserende prosjekter i utviklingsland. Disse vil være godkjente av FN eller Gold Standard®.  I første omgang har Sagene Bryggeri valgt å støtte prosjektet 1385- Energieffektive og rentbrennende kjøkkenovner i Ghana, et Gold standard®-prosjekt.
I tillegg til å redusere ca. 47 000 tonn CO2 årlig, bidrar dette prosjektet med 8 andre av FNs 17 bærekrafts mål. Blant annet bidrar prosjektet til lokal sysselsetting under anstendige forhold, likestilling mellom kjønnene, mer utdanning og bedre helse for kvinner og barn.

 

…les mer her hvis du ønsker…

Likte du denne nyhetssaken?

Del den på Facebook
Del den på Twitter
Del den på Linkdin
Del den på Pinterest

Sagene Bryggeri AS
Sagveien 23 A
0459 Oslo
Norge

info@sagenebryggeri.no
tlf +4722680400

Bryggeriutsalget er åpent:
Tors – Fre: 12.00 – 17.00
Lørdag: 12.00 – 16.00
Søndag: stengt

© 2018 Sagene Bryggeri AS. Webdesign av Digitelle AS.